2020.03.19 10:21

A koronavírus-járvány további terjedésével és a hatósági veszélyhelyzeti szigorítások elrendelésével párhuzamosan a Bau-Haus Kft. vezetősége az alábbi intézkedésekről határozott:

 • A március 18. és 20. közötti munkanapokon törökbálinti telephelyünk 8.00 és 15:00 óra között tart nyitva.

 • Törökbálinti telephelyünkön mostantól kizárólag előreutalásos és bankkártyás fizetést tudunk elfogadni.

 • Árut raktárkészletünk erejéig tudunk kiadni.

 • Az írásban megrendelt áruk és legyártott termékek a nyitvatartási időben a számla kiegyenlítése után telephelyünkön átvehetők.

 • A 2020 március 23-val kezdődő héten - amennyiben ezt az aktuális hatósági rendelkezések lehetővé teszik - korlátozott munkarendben: 23-án hétfőn, 25-én szerdán és 27-én pénteken 8:00 és 15:00 óra között nyitva tartanak törökbálinti és debreceni telephelyeink.

  Amennyiben tehát a helyzet eszkalálódása vagy hatósági rendelkezések nem kényszerítenek ki változtatást, törökbálinti és debreceni telephelyeink nyitvatartása a következőképpen alakul:

  március 18. szerda8:00 - 15:00
  március 19. csütörtök8:00 - 15:00
  március 20. péntek8:00 - 15:00
  március 23. hétfő8:00 - 15:00
  március 24. keddzárva
  március 25. szerda8:00 - 15:00
  március 26. csütörtökzárva
  március 27. péntek8:00 - 15:00
 • Az ezt követő időszakra várható nyitvatartásunkról a jövő hét során adunk további tájékoztatást.

2020.03.13 14:39

Tekintettel a koronavírus által előidézett járványra és az elrendelt veszélyhelyzetre a Bau-Haus Kft. vezetősége az alábbiakról tájékoztatja Tisztelt Partnereit és Ügyfeleit:

 • Ameddig cégünk alkalmazottai vagy közvetlen családjuk körében koronavírus-fertőzés vagy annak gyanúja nem merül fel, a szokásos munkarendben – raktárról, Törökbálinton – továbbra is kiszolgáljuk vevőinket, ám kiszállítást nem, vagy csak kivételes esetben vállalunk.

 • A raktárról történő kiszolgálást törökbálinti telephelyünkön a fertőzésveszély csökkentése érdekében úgy korlátozzuk, hogy váróhelységünkben egyidejűleg mindig csak 1 fő vendég tartózkodhat. További vevőinket arra kérjük, hogy az épületen kívül várakozzanak. Raktárcsarnokunkba, irodáinkba szigorúan kizárólag saját alkalmazottaink léphetnek.

 • A Bau-Haus Kft. jelenleg is bőséges raktárkészlettel rendelkezik, az átlátható és szerződésben a mai napig megrendelt termékek és a normál raktártermékek tekintetében.

 • A cégünknél előforduló esetleges koronavírus-fertőzés esetén - a hatályos veszélyhelyzeti 40/2020. (III. 11.) számú Kormányrendelet értelmében - a járványügyi hatósághoz bejelentést kell tennünk, melynek következménye, hogy attól az időponttól kezdve a társaságunk alkalmazottai azonnali hatállyal minimum 15 napra központi vagy házi karanténba kell, hogy kerüljenek.

 • Ez azt jelenti, hogy egy ilyen - vis major - helyzetben a céget legalább 15 napra be kell zárjuk, ezalatt árut sem szállítani, sem kiadni nem lesz módunk. A napról napra változó helyzetek és információk miatt ez az időtartam is csupán tájékoztató jellegűnek minősül.

 • Fontos információ, hogy valamennyi külföldi – német, osztrák, olasz, lengyel, cseh, szlovák – beszállító partnerünk is veszélyhelyzeti rendelkezésekhez kötött, vagyis egy, a körükben előforduló megbetegedés esetén ezen cégek is azonnali teljes leállásra kényszerülnek. Ebből adódóan forgalmazott termékeink, gyártmányaink, egyedi termékeink alapanyagellátása is a nemzetközi, leginkább európai járványügyi helyzettől függ.

 • Az említetteken kívül rövid távon egyéb - az anyagellátási biztonságot is korlátozó vagy akár teljesen ellehetetlenítő - hazai és nemzetközi intézkedésekre is készülni kell.

 • A fentiek alapján kérjük Tisztelt Partnereinket, hogy a vírus agresszív tulajdonsága és fokozott fertőzőképessége okán mind kollégáinkkal mind egyéb üzleti kapcsolatukban a telefonos vagy elektronikus kapcsolattartást és kommunikációt részesítsék előnyben, a személyes találkozásokat - amennyire lehet - el kell kerülni, hogy ezáltal a fertőzés-veszélyes helyzeteket minimalizálni lehessen.

 • Amennyiben a veszélyhelyzeti állapotra tekintettel további – akár utazási, közlekedési vagy kiterjedt karanténnal összefüggő - korlátozásokat léptetnek életbe és a fentiekben leírtakhoz képest lényeges, fontos változás áll be, arról újabb tájékoztatást adunk Tisztelt Partnereinknek.