A legtöbb hagyományos, konzolos vagy fogazott kialakítású dilatációs fuga helyettesíthető Ancon nyíróerő-tüskével. Ezek a nyírótüskék hatékonyabbak az erők átadásában és az elmozdulási lehetőségekben. Könnyebben rögzíthetőek a zsaluzatokon, ezáltal költséghatékonyabbak, egyszerűbben kivitelezhetők, és biztonságos megoldást tesznek lehetővé. Az Ancon nyíróerő-tüskéket födémek dilatációinál, közbenső födémek rögzítésénél és (helynyerés érdekében) kettős oszlopos dilatációk megszüntetésére is lehet alkalmazni. Mérnöki építményeknél, hidaknál és speciális esetekben is használhatók, például mellvédelemek rögzítésére is. Az Ancon nyíróerő-tüskék termékpalettája megoldást kínál sokféle alkalmazási esetre, különböző födémvastagságokra és dilatációs fugatávolságokra.

A hagyományos ED típusú szimpla tüskék mellett, nagyteljesítményű HLD és a legnagyobb terhek átadásárára képes DSD típusú dupla tüskék állnak rendelkezésre.

  • Minden nyíróerő- tüske egy hüvely és egy tüske részből áll. A hüvelyes részt szegekkel kell a zsaluzatra rögzíteni, és ezzel a tüske végleges helyét meghatározni.
  • Az Ancon nyíróerő-tüskéket rozsdamentes acélból gyártják, hogy kiegészítő intézkedések nélkül is kifogástalan korrózióvédelmet biztosítsanak.

A nyíróerőtüskék egyszerű és bizonságos elhelyezése érdekében javasolt Fugaform dilatációs zsaluzati elemek alkalmazása.

Ancon szimpla ED, nagyteljesítményű HLD és DSD dupla nyíróeőtüske rendszerek

Letöltések

Nyíróerőtüskék
prospektus (2641 KB)