A Thermokorb elemek vasbeton lemezszerkezetek korszerű, hőhídmentes teherátadó kapcsolatát biztosítják. Felépítésük egyszerű, de a kettős rozsdamentes "U" profil által egyúttal rendkívül stabil és megbízható teherátadást biztosít minden különösebb korlátozás nélkül (pl. falak csatlakoztatásánál is). NMÉ: A-97/2017.

A Thermokorb hőhídmegszakítóelem két fő típusa a TKM és TKA sorozat.

  • A TKM Thermokorb konzolos erkélylemezekhez, folytonos födémekhez, egyedi szintugrásokhoz és falcsatlakozásokhoz, függőlegesen pedig fali konzolokhoz használható. Elsősorban hajlítónyomaték és nyíróerő átvitelére alkalmas elem.
  • A TKA Thermokorb elemek elsősorban loggiák alátámasztásához, függőfolyosókhoz, homlokzati parapeteknél és egyéb speciális megoldásoknál (pl. síkidomos mennyezetek) használatos. Ez a típussorozat nyíróerőket, hajlítónyomatékokat és normálerőket ad át.

A Thermokorb elemekhez csatlakozó vasbeton-szerkezetek méretezésénél a megfelelő hajlító és nyíróerő ellenállás értékeit az MSZ EN 1992-1-1 szerint a statikus tervezőknek ellenőrizni és igazolni szükséges. A nyomatéki és nyíróerő igénybevételek, továbbá a geometria megadása esetén a szükséges elemtípusok és mennyiségek kiválasztásánál szakembereink segítséget nyújtanak.

Thermokorb TKM és TKA típusú hőhídmegszakító elemek

Letöltések

Thermokorb
prospektus (3151 KB)
Thermotool méretező program 4.1.0
(21,9 MB)