A fugaszalagok a hagyományos fugalemezek mellett a legrégebbi hézagzáró szerkezetek a monolit vasbeton építéseknél. A fugaszalagok beépítése odafigyelést, precíz munkavégzést és a csatlakozások kialakításához szükséges felszerelést igényel. Az elmozdulásmentes pozicionálás mellett (pl. szorosan záró homlokzsalu) a csomópontok csatlakozásait megfelelően szükséges kialakítani (hegesztési varratok folytonossága, előregyártott hegesztett idomok gyártása üzemi körülmények között).

  • Az elmúlt években a Bau-Haus Kft. különféle zsaluzati elemek gyártásával egyszerűsíti a fugaszalagok (Fugaform elemek) beépítését, ezzel minimalizálva a hibázási lehetőségeket.
  • Fugaszalag alaptípusok szerint belső és külső munkahézagszalag, belső és külső dilatációs szalag valamint hézaglezáró szalagok állnak rendelkezésre, hagyományos PVC-P vagy nagyobb igénybevétel esetén PVC-P és nitril (DIN szabvány szerinti) anyagkeverékekből, akár olaj-, és bitumenálló kivitelben is.
  • Tervezési igények alapján egyéb különleges idomokat, fugaszalag szorítószerkezeteket és előregyártott hegesztett idomokat szállítunk.
Külső - belső munkahézag- és dilatációs szalagok, hézaglezáró szalag

Letöltések

Hézagképzés - hézagszigetelés
prospektus (6350 KB)